BBH och Coop släpper ny scan- och betalapp – öppnar upp för obemannat | Fri-Köpenskap

  • News
  • July 1, 2020

BBH och Coop släpper ny scan- och betalapp – öppnar upp för obemannat | Fri-Köpenskap

Appen möjliggör inte bara snabba och smidiga betalningar – den öppnar också upp för exempelvis omnihandel och obemannade butiker.

På Coop Sveavägen i Stockholm har kedjan tillsammans med BBH Stockholm, den senaste månaden smygtestat en helt ny och egentillverkad applikation, Coop Scan & Pay.

Tjänsten gör det möjligt att snabbt och smidigt skanna varor och betala med mobiltelefonen. I dagsläget sker betalningen via Swish, men alla Coops betalningsalternativ kommer att kopplas på så småningom.

– Den här tjänsten har varit mycket efterfrågad. Jag har fått väldigt många frågor från föreningarna, säger Carita Weiss, chef för betallösningar hos Coop Digital till Fri Köpenskap.

Interntesterna kommer att pågå fram till augusti och därefter släpps tjänsten till allmänheten. Till en början rör det sig om ett urval av butiker i Stockholmsområdet men innan jul är ambitionen att många butiker ska vara igång.

– Vi kommer att bredda det successivt och någon gång under 2021 ska alla Coop-butiker i landet ha tjänsten, förklarar Carita Weiss.